Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας ψάχνει διέξοδο -Αγροτικό και ανοικτά «μέτωπα» στο υπουργικό




Λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών, καλείται να βρει ο πρωθυπουργός.

Τα χρονικά περιθώρια είναι, πλέον, ασφυκτικά με την πρώτη αξιολόγηση να βρίσκεται πραγματικά «στον αέρα», ενώ άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών. Τα… καρφιά προς την ελληνική κυβέρνηση για τις διαφορές -σε δημοσιονομικά και ασφαλιστικό- συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Χαρακτηριστική, ήταν η δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια».


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο, έστειλε χθες το μήνυμα ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών». Και επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι θέλει να φτάσει γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση, με στόχο να ανασάνει η οικονομία. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι επ' αυτού «εντάσσονται και όλες οι αγωνίες μας».

Τι θα πει ο Τσίπρας
Υπό αυτό το πρίσμα και σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί στις 10.30 υπουργικό συμβούλιο.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και βέβαια το αγροτικό, αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης.

Κυβερνητικός παράγοντας μιλώντας στο iefimerida.gr προανεγγέλει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα ανακοινώσει ότι είναι ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες», καλώντας τους σε διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση.
Μια πρώτη σκέψη του επιτελείου του υπουργού Εργασίας ειναι να μειωθούν οι αφαλιστικές εισφορές των αγροτών και να εισπράττουν λιγότερη σύνταξη. Πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανακοινωθεί σημερα από τον πρωθυπουργό αλλά θα "πέσει" στο τραπέζι του διαλόγου.

Όσο για το νομοθετικό έργο, κύκλοι του Μαξίμου θυμίζουν πως ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και το «Παράλληλο Πρόγραμμα», που αφορα κυρίως τους ανασφάλιστους, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τις επόμενες πρωτοβουλίες.

Δεδομένο θεωρείται ακόμη,ότι ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει και επίθεση κατά τις διαπλοκής, ιδιαίτερα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι βουλευτές «τρέμουν» να ταξιδέψουν στις περιφέρειες
«Ανησυχούμε για όλους και για όλα», έλεγε στο iefimerida.gr άλλο κυβερνητικό στέλεχος, μεταφέροντας, την ατμόσφαιρα στους κόλπους της κυβέρνησης. Αυτός είναι ένας ακόμα μεγάλος «πονοκέφαλος», για Μαξίμου και Κουμουνδούρου καθώς είναι πολλοί πια οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν τολμούν να πατήσουν το πόδι τους στους νομούς εκλέγονται, καθώς, υποστηρίζουν, «τρώνε πολύ ξύλο».

Με δόση χιούμορ, μάλιστα, βουλευτής του κόμματος που εκλέγεται στη Β’ Αθήνας έλεγε πως «εμείς…της Αθήνας σε κάποια πράγματα είμαστε πιο τυχεροί».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου