Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στο κέντρο της Αθήνας η πορεία των αγροτών - Επεισόδια και αποκλεισμός του αεροδρομίου




Από : topontiki.gr

Σε αγροτικό κλοιό βρίσκεται η Αττική από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και την «απόβασή» τους στην Αθήνα. Από το πρωί σημειώνονται επεισόδια και ένταση τόσο στο κέντρο της πόλης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και περιφερειακά της Αθήνα, στο Χαϊδάρι και το Μαρκόπουλο.

17 τρακτέρ και 3 αγροτικά οχήματα συνοδεία αστυνομικών θα «παρελάσουν» το απόγευμα μπροστά από τη Βουλή.

18:15: Συνάντηση Τσίπρα-αγροτών προανήγγειλε ο Αποστόλου

Ο πρωθυπουργός περιμένει τους αγρότες και πολύ σύντομα θα τους συναντήσει, τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας πως έχει ανοίξει ο δρόμος για διάλογο με τον πρωθυπουργό και εκτίμησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «εκεί θα λειανθούν οι επιπτώσεις των απαιτουμένων για την αξιολόγηση».

Κατά την διάρκεια της της τοποθέτησης του στην επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις επιπτώσεις που φέρνει η δύσκολη συμφωνία στον αγροτικό κόσμο, ωστόσο, δήλωσε οτι στις παρούσες συνθήκες κάθε άλλη λύση θα είχε καταστροφικό αποτέλεσμα.



17:29 Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία των αγροτών προς τη Βουλή. Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί σε Σύνταγμα και Ομόνοια αλλά και στην οδό Πανεπιστημίου.





Στο μεταξύ, οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποιούν μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος.



17:00 Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.

Ειδικότερα, τώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, τη Βασ.Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, την Πειραιώς και η Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

15:59 Τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν δεκαεπτά τρακτέρ αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, τα οποία συνοδεία της αστυνομίας θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας, μετά σχετική συμφωνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπροσώπων των αγροτών.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση των αγροτών προκειμένου να λάβουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί παραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

15:15 Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια του προαστιακού δεν επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, που πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα στον κόμβο της Αττικής Οδού προς Κορωπί και Μαρκοπούλο.

15:00 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα και ήδη πριν λίγη ώρα έφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο.

14:55 Άνοιξε πριν από λίγη ώρα το ρεύμα της Αττικής Οδού προς το αεροδρόμιο, αφού οι αγρότες μετακίνησαν τα τρακτέρ από τη μέση του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Έτσι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ παραμένει αποκλεισμένος ο κόμβος στο Μαρκόπουλο

14:44 Χρυσαυγίτες "βλέπει" πίσω από τα επεισόδια στο Χαϊδάρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ακροδεξιά, "χρυσαυγίτικα" στοιχεία προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο Χαϊδάρι, ανέφερε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως ο αγροτικός κόσμος θα απομονώσει τα στοιχεία αυτά και θα διεκδικήσει ειρηνικά τα αιτήματά του.

14:39 Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα η Λεωφόρος Αθηνών και στα δύο ρεύματα, αφού έχει αποκλειστεί από δεκάδες αγρότες. Η ένταση, πλέον, έχει αποκλιμακωθεί, ενώ όσον αφορά τον κόμβο του Μαρκόπουλου παραμένει αποκλεισμένο το ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες στον δρόμο. Επίσης, όλοι οι παράδρομοι προς το αεροδρόμιο παραμένουν κλειστοί, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό.

14:00 Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης τον πιθανό αποκλεισμό των δρόμων προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τους αγρότες

13:48 Αγρότες με 10 τρακτέρ έσπασαν πριν από λίγο τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί, και έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.











13.45 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο Χαϊδάρι, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους αγρότες και τους αστυνομικούς. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να επιτραπεί η διέλευση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

13:00 Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο Δαφνί, με τους αγρότες να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν. Αιτία της έντασης, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να μπουν στην Αθήνα με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα τρακτέρ.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου