Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αναστασιάδη για επαναφορά του σχεδίου Ανάν, που είχε απορριφθεί το 2004.


Βαριές κατηγορίες κατά του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ υποστηρίζοντας ότι θέλει λύση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν που είχε απορριφθεί το 2004.«Όταν και εφόσον καταλήξουμε σε σχέδιο λύσης του Κυπριακού ο λαός θα έχει την ευκαιρία για πλήρη και εξαντλητική ενημέρωση», απάντησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Διεμήνυσε πάντως πως «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επαναλάβει για άλλη μια φορά με τον πλέον κατηγορηματικό και έντονο τρόπο ότι, ο σεβασμός του είναι απόλυτος για την απόφαση του κυπριακού λαού το 2004 να απορρίψει το σχέδιο Ανάν με ποσοστό 76%».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος παρουσίασε δημοσίως εμπιστευτικά έγγραφα από τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για να υποστηρίξει ότι το σχέδιο λύσης που συζητά ο Ν. Αναστασιάδης «είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο που απέρριψε ο λαός το 2004». Κατηγόρησε δε τους κυβερνώντες και τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ ότι «αποδεδειγμένα, συστηματικά και οργανωμένα έχουν παραπληροφορήσει τον λαό για την μέχρι σήμερα πορεία των συνομιλιών».
«ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και απλά φοβούνται να το πουν στο κόσμο», ανέφερε και προειδοποίησε ότι αν κάποιοι λογαριάζουν να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς το Δημοκρατικό Κόμμα».

Ο κ. Σιζόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τρισέλιδο κατάλογο που αποτελεί όπως ανέφερε συγκριτική μελέτη των προνοιών του σχεδίου Ανάν και των συγκλίσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί.
«Πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στον κυπριακό λαό για συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση, η ΕΔΕΚ σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δίνει συνέχεια σε αυτό που άρχισε: την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κυπριακού λαού», είπε.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου