Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Άσαντ: «Σημαντικός άθλος» η ανακατάληψη της Παλμύρας – Συγχαρητήρια από Πούτιν


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα ως «σημαντικό άθλο» την ανακατάληψη από το στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγές του συριακού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SANA.
Μιλώντας ενώπιoν Γάλλων βουλευτών που πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, Ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε πως «η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος», προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Πέσκοφ, όπως μετέδωσε σήμερα το RIA Novosti.

Από την πλευρά του, ο Άσαντ αναφέρθηκε «στη βοήθεια που προσέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η πρόοδος, όπως η απελευθέρωση της Παλμύρας, δεν θα είχε σταθεί δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας», συνέχισε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν τις συριακές αρχές στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου