Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Άσφαιροι αρχηγοί χωρίς ουσία - Σκοτωμοί στη Βουλή για τη διαφθορά χωρίς ονόματα και σκάνδαλα – Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί, ύβρεις και τσαμπουκάδες


- Πολλοί περίμεναν να ακουστούν ονόματα και σκάνδαλα, αλλά ουδείς έγινε σοφότερος
- Έκρηξη Τσίπρα όταν ο Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως είχε συνεργάτη τον τρίτο κατηγορούμενο στο κύκλωμα εκβιαστών
- Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται να ψηφίσει την Εξεταστική εάν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία Εξεταστική για τα capital controls και το τρίτο Μνημόνιο
- Για πρώτη φορά από την εκλογή του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές
- Παραίτηση Τσίπρα και κυβέρνηση εθνικού σκοπού ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Β. Λεβέντης ζήτησε κυβέρνηση 240 εδρών
- Βαριές καταγγελίες Θεοδωράκη για εκδότη που έπαιρνε κρατικές διαφημίσεις και προσελήφθη στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη
Aπό :newsit.gr

Χωρίς ονόματα, χωρίς αποκαλύψεις και χωρίς σκάνδαλα πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφθοράς, η οποία από όλες τις απόψεις ήταν κατώτερη των περιστάσεων και σε καμία περίπτωση δεν διαφώτισε κανέναν Έλληνα πολίτη για τα πραγματικά φαινόμενα διαφθοράς.

H κοινοβουλευτική διαδικασία στιγματίστηκε από ανούσιες κόντρες και λεονταρισμούς. Μεταξύ αυτών ο άγριος καυγάς του Πάνου Καμμένου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον δεύτερο να φωνάζει από τα έδρανα του κοινοβουλίου και να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αλητάμπουρα να ζητήσεις συγγνώμη στα 4".

Μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε μία σφοδρότατη κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο τρίτος κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και φώναζε προς τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ξεκάθαρα πως όχι μόνο δεν θα ανακαλέσει, αλλά καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάτσει κάτω.
Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα


Ο πρωθυπουργός αν και αναμενόταν να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πρόσωπα και περιπτώσεις δεν προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια και αρκέστηκε να καταθέσει 13 παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες όπως εξήγησε ήταν φαινόμενα διαπλοκής. Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του .

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Μάλιστα είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.

Κατηγόρησε την τριετία για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Ζίμενς και μίλησε για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών διεκδικώντας την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του συμβιβασμού με τη Ζίμενς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπ

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτή η ντροπή» του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπασταύρου μίλησε για τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως σύμβολο του «ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος». Επικαλούμενος τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν από έγγραφα που έχουν οι ελληνικές αρχές και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, είπε ότι ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της οφ σορ εταιρείας.


Απευθύνοντας «το κύριο πολιτικό ερώτημα που αφορά» τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «γιατί καλύπτεται αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου;». Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από το «σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν του κόμματός του», γιατί «τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος;». Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του να διαλευκάνει αυτή την απορία, όπως επίσης και την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. « Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αγωγές επειδή σας ζητούν εξηγήσεις, θα σας πρότεινα να τις δώσετε», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με διάφορες τοποθετήσεις προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει διαλύσει την οικονομία και επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ λέγοντας ότι λέει τα αντίθετα και ότι προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.Ο κ. Τσίπρας απαντώντας επίσης στις δηλώσεις περί εκλογών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά ζήτησε εκλογές

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τόσο στο θέμα της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει τη λύση, όπως είπε ο ελληνικός λαός. Στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αντέχει τη συνεννόηση και πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έριξε και στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφάνεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως κατανοεί την αγωνία του μπροστά στην πραγματικότητα και τον κάλεσε να πάει τη χώρα σε εκλογές. «Σας είπα να φύγετε, να παραιτηθείτε και αν τολμάτε οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές . Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιά είναι η κατάσταση σήμερα και η πραγματικότητα στο προσφυγικό και στην οικονομία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ως σε μια δημοκρατική χώρα η λειτουργία της δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης της Βουλής καθώς όλοι σέβονται τη διάκριση των εξουσιών και την απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είστε κατήγορος , είστε κατηγορούμενος για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός. Παραλάβατε κράτος και παραδίδετε κράτος ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε και διαλύετε τη χώρα. Προδώσατε τις ελπίδες όσων σας πίστεψαν. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως πήρε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση για να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.

«Ο δήθεν ανθρωπισμός της αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Σήμερα επιτρέπετε να γίνει ο Πειραιάς μια νέα Ειδομένη. Γιατί επιτρέπετε στους υπουργούς σας να κάνουν γελοίες δηλώσεις περί προσφύγων επενδυτές; Με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για διάλυση του συστήματος υγείας και της παιδείας αλλά και για νέα φοροκαταιγίδα.

Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει και η κυβέρνηση ετοιμάζει πρωτοφανή φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας. Η κρίση έχει μετατραπεί σε μια καθολική κρίση της κοινωνίας. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ενώ άσκησε κριτική και στο γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν παραιτήθηκε παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μουζάλας παρέμεινε στη θέση του.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ως στόχο την άλωση του κράτους χτίζοντας τη δική της διαπλοκή. «Μέσα σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιός από το παλιό. Οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, φτωχοποιήσατε τη μεσαία τάξη, η χώρα έχει καταντήσει σκιά του εαυτού της. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας στην παράταξη του Κώστα Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσατε» δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό και μυστικά παζάρια με επιχειρηματίες.

«Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με ένα βαρόνο της διαπλοκής. Γιατί χρειαστήκατε 4 συναντήσεις; Για να πείτε ένα όχι; Ή μήπως το όχι ήταν σαν του δημοψηφίσματος που έγινε ναι; Μπήκατε σε μυστικά παζάρια» τόνισε διερωτώμενος αν ο πρωθυπουργός θα ελέγξει και το τί έγινε με το ΑΛΤΕΡ. «Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο τώρα που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου; Πάει πολύ, εσείς, το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό πως προχώρησε σε προσλήψεις πολιτικών του φίλων κάνοντας λόγο για «ψευτοαριστερά της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας» η οποία, όπως είπε « δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα». Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις περιβόητες λίστες ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε λιγότερα χρήματα από υποθέσεις φοροδιαφυγής από όσες η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έκανε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του Μπόργιανς σχετικά με τη δική του λίστα.

Αναφερόμενος στα της δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσπάθειες ασφυκτικού πολιτικού ελέγχου από την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. «Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο κ .Παπαγγελόπουλος στο έργο της δικαιοσύνης. Ζήτησε ή δεν ζήτησε να επιστραφεί η δικογραφία που είχε δοθεί νόμιμα; Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε; Που ακούστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να εισβάλλει σε σύσκεψη δικαστών για να δει αν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Δεν υπάρχει θέμα με το ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν και διοικητής της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στήριξε τον Γιώργο Κουμουτσάκο στη διαμάχη του με την Όλγα Γεροβασίλη.

«Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει ένα τμήμα σε ένα έντυπο. Παράνομα το έντυπο το δημοσιεύει και μετά έρχεται το κράτος να το αναδείξει πολιτικά. Αυτό είναι παρακράτος. Και έρχεστε και μιλάτε για διαφάνεια . Θα έπρεπε να ντρέπεστε» τόνισε ενώ παρουσίασε και συμφωνητικό της ΝΕΡΙΤ με την εταιρία Μαυρίκου.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τους βουλευτές τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τρία μέτρα, τη συνταγματική αναθεώρηση και τον τερματισμό των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ. Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος. Τώρα υπάρχει. Ας δώσει τη λύση ο λαός. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό αλλά το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής σας. Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου