Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μετά τον Μουζάλα και σύμβουλος του Φίλη μιλά για «Μακεδονία»: Ετσι ονομαζόταν η περιοχή από δεκαετίες


Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/ Αλληλεγγύης, Θέμης Δημητρακόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τη Fyrom, «Μακεδονία».

Ο κ. Δημητρακόπουλος παραδέχεται ότι δεν έχει καμία σημασία αν ο Μουζάλας αποκάλεσε «Μακεδονία» μια χώρα που χρησιμοποιεί αυτό το όνομα επί δεκαετίες και είναι παράλογο να ζητάμε να αλλάξουν την ονομασία τους. Στην ανάρτηση, την οποία δημοσιοποιήσε στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει:

«Μακεδονία αποκαλούνταν η περιοχή επί δεκαετίες, ως επαρχία της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Και τότε, κανείς δεν διαμαρτυρόταν από τους δικούς μας». Και προσθέτει: Είναι παράλογο από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα. Ετσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα με τα αιτήματα των χρυσαυγιτών, των ακροδεξιών και των εθνικοφρόνων. Ούτε συναρτώ την ευημερία της πατρίδας μου που υπεραγαπώ με το όνομα μιας μικρής αδύναμης χώρας στα βόρεια σύνορά μας. Οπότε...» καταλήγει η ανάρτηση του συμβούλου του υπουργού Παιδείας.






Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου