Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Στ. Κούλογλου: Η κυβέρνηση θα πέσει από απειρία ή εγκληματική αδιαφορία !!!


Σε έντονα επικριτικό τόνο ο κ. Κούλογλου ανέφερε,  ότι «δεν μπορεί ο κάθε νέος υπουργός να ανακαλύπτει ξανά την Αμερική, επανεξετάζοντας ακόμη και τις αποφάσεις του προηγούμενου, συντρόφου υπουργού».

Αίσθηση προκαλεί η εκτίμηση του ευρωβουλευτή του
ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει 
από το ασφαλιστικό, αλλά από απειρία και ανικανότητα.
Σε εισήγησή του σε συζήτηση με θέμα «η Αριστερά στην κυβέρνηση: ποιες προοπτικές για το 2016;», την οποία διοργάνωσε η κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» ο κ. Κούλογλου είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, που όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια δραστικά και οδυνηρά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν. Ούτε ίσως από το προσφυγικό, που άλλοι μας φόρτωσαν».


«Θα πέσει», πρόσθεσε, «επειδή από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου, όπως την προεδρία των κάθε ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας)».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα για την περιπέτεια της υγείας ενός στενού συγγενικού του προσώπου η επέμβαση του οποίου καθυστερούσε επειδή ήταν ακέφαλο το ΚΕΣΥ.

«Δεκάδες αποφάσεις λιμνάζουν, ενώ θα έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί σε έργα για την ανακούφιση της οικονομίας και της κοινωνίας. Η νομοθεσία για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία θα έπρεπε να είχε εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή από πέρυσι, τον Ιανουάριο του 2015, με την ανάληψη της εξουσίας», σημείωσε.

Σε έντονα επικριτικό τόνο ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «δεν μπορεί ο κάθε νέος υπουργός να ανακαλύπτει ξανά την Αμερική, επανεξετάζοντας ακόμη και τις αποφάσεις του προηγούμενου, συντρόφου υπουργού».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να ακυρώσει το μνημόνιο», αλλά πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να καταργήσει σε έξι μήνες τις λίστες αναμονής στο ΙΚΑ, τις ουρές στις Εφορίες και όλα τα γραφειοκρατικά βασανιστήρια που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες».
«Nα επιβάλλει αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια στις λίστες των εγχειρήσεων στα νοσοκομεία. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται και κάνει αλλαγές εκεί που οι άλλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά. Αυτούς που κανονικά δεν θα είχαν δικαίωμα να ομιλούν, αλλά τους κάνουμε μάγκες σιγά – σιγά, καθώς οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι είμαστε μία από τα ίδια», συνέχισε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου