Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΔΟΛ, Βγενόπουλος και Κουμουτσάκος στο "μενού" , που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αύριο το βράδυ στη Βουλή


Αντίστροφα μετρούν, πλέον, κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες με την ένταση να πυροδοτείται από δημοσιεύματα, δηλώσεις και αποκαλύψεις.

Η συζήτηση στη Βουλή πήρε αναβολή μίας εβδομάδας εξαιτίας των επιθέσεων στο Παρίσι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα «εκρηκτικό» μέσα από δημοσιεύματα και αντεγκλήσεις.

Από κυβερνητικής πλευράς, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει με... ονόματατόσο για το θέμα Βγενόπουλου όσο και για τις σχέσεις αντιπολίτευσης και ΔΟΛ.

Η αντιπαράθεση (αύριο το απόγευμα) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον πρωθυπουργό να έχει ως στόχο να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως τη μοναδική με την βούληση να βάλει τάξη στον τομέα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Βγενόπουλος, ΔΟΛ, Βενιζέλος
Όπως επισημαίνει η «ΕΦ.ΣΥΝ.» στο σημερινό της φύλλο, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ότι εκτός από ονόματα υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς και στην υπόθεση Βγενόπουλου, στρέφοντας τα πυρά του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Άλλωστε στο Μαξίμου συνδέουν άμεσα την υπόθεση Βγενόπουλου με τη σύγκρουση κυβέρνησης και ΔΟΛ.

Τα έντυπα του Οργανισμού ήταν εκείνα που ανέδειξαν τις καταγγελίες για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου, με την... κινητοποίηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να είναι άμεση.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της επιτροπής «πόθεν έσχες» για τα δάνεια που έχει λάβει, με τις εξηγήσεις του να είναι αρκετά «προβληματικές».
Και στο βάθος Κουμουτσάκος

Από την αυριανή συζήτηση δεν είναι δυνατόν να παραληφθεί και το θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» εμπλέκει το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τον Παναγιώτη Μουσσά, κατηγορούμενο για το κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, άλλωστε, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου