Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αυτός είναι ο Τούρκος τζιχαντιστής, ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης και όχι Κούρδος μαχητής του ΡΚΚ, όπως ήθελε και διέρρεε από την πρώτη στιγμή η ΄Αγκυρα!





Τούρκος  κι όχι Κούρδος.
Ισλαμιστής  φανατικός  και όχι μέλος του ΡΚΚ.
Αυτός  είναι ο ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για τον Mεχμέτ Οζτούρκ, μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", οι αστυνομικές αρχές είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε: ο ένας ύποπτος ήταν ο Σαβάς Γιλντίς και ο άλλος ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ.

Η ταυτοποίηση του βομβιστή έγινε αφού είχαν ληφθεί δείγμα DNA από συγγενικά του πρόσωπα.

Ο 24χρονος Μεχμέτ γεννήθηκε το 1992 και ήταν γνωστός στις αρχές για τις διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Κατά την ανάκρισή του από τις αρχές, ο πατέρας του Οζτούρκ δήλωσε ότι ο άντρας που φαινόταν στο βίντεο την στιγμή της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έμοιαζε με τον γιο του ο οποίος αγνοείτο επί χρόνια. Ο ίδιος πίστευε ότι βρισκόταν αν και είχε πληροφορίες ότι πρόσφατα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον 24χρονο τζιχαντιστή λίγο πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά τον είχε πλημμυρίσει ο φόβος. Ο καμικάζι αυτοκτονίας είχε χάσει την ψυχραιμία του βλέποντας τους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο σημείο όπου είχε προγραμματίσει να ανατιναχθεί με στόχο να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.


O κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι στόχος του καμικάζι αυτοκτονίας ήταν ένα δημόσιο κτίριο στην περιοχή Beyoglu.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου