Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Νίκη της Ελλάδας: η Τουρκία μας επιτρέπει να εορτάζουμε την 25η Μαρτίου


Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τη χώρα μας η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, αφού οι Τούρκοι αποδέχτηκαν τελικά να επιτραπεί στην Ελλάδα να γιορτάζει την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επέμενε πως οι Έλληνες δεν έχουν λόγο να γιορτάζουν την 25η Μαρτίου, αφού μπορεί να μην είναι πια σκλάβοι των Οθωμανών αλλά είναι σκλάβοι των Γερμανών και των αγορών.
«Πού ακούστηκε να γιορτάζουν οι σκλάβοι επαναστάσεις;» ρώτησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821, αφού γουστάρουν να είναι σκλάβοι.

«Λιγότερους φόρους πλήρωναν οι Έλληνες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν μπορεί να δεχτεί την παραίτηση της Ελλάδας από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, γιατί μπορεί να του φύγει ο Πάνος Καμμένος που είναι πολύ πατριώτης σε αυτά τα θέματα και του αρέσει να κάνει το τοτέμ στην παρέλαση.

Στη συζήτηση επενέβη η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είπε στον Αχμέτ Νταβούτογλου «Αχμέτ, μια γιορτή και μια παρέλαση έχουν μείνει στους Έλληνες, άσε τους εκεί πέρα να κουνάνε κάνα πλαστικό σημαιάκι, για να μην καταλαβαίνουν πόσο ραγιάδες είναι».
Η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ έπεισε τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος όμως είπε πως η Τουρκία επιτρέπει στην Ελλάδα προσωρινά να γιορτάζει την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου να επιστρέψει στους Έλληνες να εορτάζουν την 25η Μαρτίου μέχρι το 2021, όπου συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου το δέχτηκε αλλά έβαλε έναν ακόμα όρο:

Από το 2022, οι Έλληνες θα γιορτάζουν μαζί με τους Τούρκους την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Ο Αλέξης Τσίπρας το δέχτηκε με μεγάλη χαρά, λέγοντας πως ευτυχώς που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, γιατί, αν ήταν ελληνική, θα είχε κι αυτή τα χάλια που έχει η Ελλάδα σήμερα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με κάθε πρόσφυγα που θα επιστρέφεται στην Τουρκία να επιστρέφεται με το ζόρι κι ένας Έλληνας, ώστε να τον πουλάνε οι Τούρκοι στα σκλαβοπάζαρα και να υλοποιηθεί επιτέλους το σχέδιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που, αν είχε γίνει πραγματικότητα πριν από 200 χρόνια, δεν θα μας είχε οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.

http://pitsirikos.net , 18.03.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου