Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ψυχάρης απολογούμενος "ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ"


Το κείμενο που  ακολουθεί ουσιαστικά  είναι  ...απολογητικό' .

Ο Σταύρος  Ψυχάρης θέλει ν΄ αποσείσει 
 ευθύνες   του  Συγκροτήματος .

΄Εχει ενδιαφέρον ...

"Ψυχάρης Σταύρος Π. 

Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!, λένε ορισμένοι. Η πολιτική της διαβολής και της συκοφαντίας παρουσιάζει έξαρση σε περιόδους κοινωνικής κρίσης.

Είναι Το Βήμα και Τα Νέα που... κατηγορούνται ότι «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», που ευθύνονται για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει σ' αυτόν τον τόπο... Ακόμη και όταν οι «καταγγελίες» είναι αόριστες και γενικές, είναι οι εφημερίδες του ΔΟΛ ο στόχος της προαναφερθείσης προπαγάνδας.

Περαιτέρω η κατηγορία για πολιτικά μαγειρέματα δεν ευσταθεί, διότι είναι πρόδηλο ότι τη δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις δεν την έχουν Το Βήμα και Τα Νέα, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες τους.

Η πολιτική ηρεμία που χαρακτήριζε τη δημόσια ζωή τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ή και την εξαφάνιση της μαύρης προπαγάνδας.

Τα πρόσφατα φαινόμενα αναδιατάξεων των κομματικών σχηματισμών δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ενδείξεις επερχομένων δομικών αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό.

Τα μέσα ενημερώσεως του ΔΟΛ (εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.ά.) εκφράζουν το Δημοκρατικό Κέντρο.

Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο ιδρυτής του, Δημήτριος Λαμπράκης, και διασφάλισε ο διάδοχός του, Χρήστος Δ. Λαμπράκης.

Η πορεία του ΔΟΛ ορίζεται από τη φράση: «Πρόγραμμα του "Ελευθέρου Βήματος" είνε το πρόγραμμα του Κόμματος των Φιλελευθέρων, εις το οποίον ανήκουν οι ιδρυταί και οι συνεργάται του», όπως αναφέρεται στο κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας που κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1922.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου