Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα



Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας εναντίον του επικεφαλής της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα (της γνωστής οικογενείας) και του διευθυντή της επίσης ελληνικής εταιρείας ENVIROPLAN, Θεοφάνη Λώλου, σε σχέση με τις έρευνες
 που γίνονται στην Κύπρο για το σκάνδαλο με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Νωρίτερα ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν ή να επιβληθούν όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε καταζητούμενου. Το σχόλιο αφορούσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Λ. Μπόμπολας θέτει όρους για να παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Κύπρο και να συλληφθεί.

«Θέλω απλώς να διευκρινίσω» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, «ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτήν την έννοια πρόκειται να.. προχωρήσουμε -και έχω ήδη δώσει οδηγίες- για την άμεση έκδοση ενταλμάτων, ευρωπαϊκών, σύλληψης των δύο αυτών προσώπων, τα οποία φάνηκαν -ως αποτέλεσμα των αστυνομικών ανακρίσεων- να ενέχονται στην υπόθεση».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εις βάρος του Λ. Μπόμπολα έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης και, σε περίπτωση που έρθει στην Κύπρο, θα συλληφθεί στο αεροδρόμιο και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, για να ζητηθεί η προφυλάκισή του.

Το ένταλμα αφορά μαρτυρίες και στοιχεία, σε σχέση με την πληρωμή μιζών από την εταιρεία Helector, του ομίλου Μπόμπολα σε αξιωματούχους στην Κύπρο, ώστε να επιλεγεί η Helector για την διαχείριση απορριμμάτων, παρά το ότι οι τιμές που πρόσφερε ήταν πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους.

Την καταβολή μιζών έχουν επιβεβαιώσει νυν και πρώην στελέχη της Helector, που έχουν συλληφθεί, αναφέροντας ότι κανένα ποσόν δεν πληρωνόταν, χωρίς γνώση και εντολή του Λεωνίδα Μπόμπολα.

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου