Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν θέσεις τζιχαντιστών στην ιστορική Παλμύρα






Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν το Σάββατο δεκάδες αεροπορικές επιδρομές πλήττοντας στόχους στη συριακή ιστορική πόλη Παλμύρα, αλλά και σε περιοχές γύρω από αυτή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι περίπου 70 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους εντός της πόλης, αλλά και άλλους στόχους σε μικρή απόσταση από αυτή.
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ανθρώπινες απώλειες.

Η Παλμύρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον περασμένο Μάιο. Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν την ανακατάληψη της πόλης. Η Ρωσία ανακοινώνει ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για μια ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη. Έτσι, οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα συνεχίζονται, παρά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, που ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε γνωστοποιήσει ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μια σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη Ράκκα της Συρίας.
Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 60 άνθρωποι. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν συριακές ή ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου