Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε τη FYROM... «Μακεδονία» - «Εκανα γκάφα, συγνώμη»



Ως «Μακεδονία» αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα είπε: «Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα»

Είναι ενδεικτικό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει μέσω twitter την αναφορά του Γ. Μουζάλα: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».




Μουζάλας: Ζητάω συγγνώμη, είναι γκάφα

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα», παραδέχθηκε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε.

ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Μουζάλας

Για ατόπημα το οποίο δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

«Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου: Υπερβολικές οι αντιδράσεις

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το μέγαρο Μαξίμου μετά την γκάφα Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ"» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου και προσθέτει ότι οι αντιδράσεις ήταν... υπερβολικές: «Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου