Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία Σύρου πρόσφυγα: ''Πως μας έστειλαν πίσω στην Ειδομένη''




Σοκάρει η μαρτυρία ενός πρόσφυγα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά το τι μπορεί να έγινε στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ με τους περίπου 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν στην άλλη πλευρά των συνόρων μέσα από χειμάρρους!

Ο άντρας με καταγωγή από την Συρία πέρασε χθες στο έδαφος των Σκοπίων. Παρέμεινε για πολλές ώρες μέσα στο κρύο στο χωριό Μόιν, κοντά στην Γευγελή. Υποστήριξε ότι οι αρχές των Σκοπίων τους χώρισαν σε ομάδες και τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να τους μεταφέρουν απέναντι από το camp της Ειδομένης.
Στις 10:30 το βράδυ οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έκοψαν το φράχτη προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν ξανά πίσω στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλοντα οι στρατιώτες τους έσπρωχναν και βιαιοπράγησαν εναντίον τους και κανείς δεν τους ζήτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μάλιστα όταν άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν, οι στρατιώτες τους τις έσβηναν.

Στο ερώτημα τι έχουν απογίνει οι υπόλοιποι πρόσφυγες είπε ότι πιστεύει πως όλοι επέστρεψαν πίσω στην Ειδομένη.

  • «Μετά από 5-6 ώρες ήρθαν στο σημείο που μας κρατούσαν στρατιωτικά φορτηγά. Μας ζήτησαν να μπούμε μέσα. Αφού μπήκαμε όλοι τα φορτηγά κατευθύνθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα, κοντά στην Ειδομένη. Μας άφησαν σε μία απόσταση περίπου 20 λεπτών. Στη συνέχεια Σκοπιανοί στρατιώτες μας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και μας ανάγκασαν να περάσουμε ξανά στο ελληνικό έδαφος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου