Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ιστορική Κυριακή : Σήμερα ο Ομπάμα καταφθάνει στην Κούβα



Ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα, Κυριακή στην Κούβα για μια ιστορική, επίσημη τριήμερη επίσκεψη, η οποία θα επισφραγίσει μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και χαιρετίσθηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο.

Όταν το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειωθεί την Κυριακή στην Αβάνα - σχεδόν έναν αιώνα μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου - ο Ομπάμα θα γυρίσει μια σελίδα της ιστορίας των ΗΠΑ και θα προβάλει την εικόνα της πρώτης παγκόσμιας δύναμης στο σύνολο της Λατινικής Αμερικής.

Στο ταξίδι του θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια και τη Σάσα και θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Αντίθετα δεν έχει προγραμματιστεί καμιά συνομιλία με τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την εξουσία εδώ και μια δεκαετία.

Hδη άρχισαν να κυκλοφορούν τα πιο ευφάνταστα σκίτσα για την ιστορική επίσκεψη:








Ο Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με διαφωνούντες και πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής, θα απευθυνθεί την Τρίτη σε όλους τους Κουβανούς με μια ομιλία που θα αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως εκείνη της 17ης Δεκεμβρίου 2014, όταν είχε ανακοινώσει από τον Λευκό Οίκο την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πρώην εχθρικές χώρες.

Η άφιξη του πρώτου μαύρου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κούβα θα έχει επίσης ιδιαίτερη απήχηση στους κόλπους της αφρο-κουβανικής κοινότητας, η οποία υποεκπροσωπείται στους κόλπους της κουβανικής πολιτικής ελίτ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης Ομπάμα στην Κούβα, περιλαμβάνεται επίσκεψη οικογενειακώς στην παλιά πόλη, φόρος τιμής στον πατέρα της ανεξαρτησίας Χοσέ Μαρτί στην πλατεία της Επανάστασης και ένας αγώνας μπέιζμπολ.





Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου