Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Στο Χαλέπι έχουν ξανά νερό, ύστερα από τρεις μήνες


Αυτό που για άλλους είναι σχεδόν αυτονόητο, για εκείνους δεν υπήρχε τους τελευταίους τρεις μήνες. Από την Παρασκευή όμως, οι κάτοικοι στο Χαλέπι της Συρίας έχουν και πάλι νερό.
Ηδη το νερό από το Αλ-Χαφσέχ, τον κεντρικό σταθμό ανατολικά της πόλης, έφτασε στα πρώτα αντλιοστάσια και σταδιακά αυτό θα επεκταθεί σε όλο το Χαλέπι.

«Δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, η άντληση του νερού θα γίνεται με γεννήτριες χάρη στα καύσιμα που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός», δήλωσε αξιωματούχος στο AFP. Σύμφωνα με τους κατοίκους, εδώ και τρεις μήνες δεν υπάρχει σταθερή παροχή νερού στην πόλη, το μεγαλύτερο διάστημα που το έχουν στερηθεί στα πέντε χρόνια του εμφυλίου.

Το Χαλέπι, που ήταν κάποτε η οικονομική δύναμη της Συρίας, έχει χωριστεί από το 2012, καθώς η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο στα δυτικά της πόλης και οι αντάρτες στα ανατολικά.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το νερό «κόπηκε» μετά από τις επισκευές της κυβέρνησης σε αντλιοστάσιο που παρείχε νερό στο Αλ-Μπαμπ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτος στα ανατολικά.

Οι συγκρούσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουν καταστρέψει τις γεννήτριες και τις αντλίες που παρέχουν το νερό στις κατοικημένες γειτονιές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις. Αλλά μία ρωσική επιδρομή το Νοέμβριο ενάντια σε εργοστάσιο του Ισλαμικού Κράτους, άφησε εντελώς χωρίς νερό τους 1,4 εκατ. κατοίκους του Χαλεπίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου