Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Προς Νέο Μνημόνιο,ύψους 50 δισ. ΕΥΡΩ

                                                                                                               Μα , τόση αγάπη...
    
Προς νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ , με αντάλλαγμα την επιμήκυνση αποπληρωμής του Μεγάλου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ του Γιωργάκη ....
Δηλαδή είναι σαν να έχεις μία κάρτα και για να πληρώνεις τη δόση και τους τόκους σε αναγκάζουν να λάβεις και ΝΕΑ κάρτα για αποπληρωμή της πρώτης. Αυτό θα γίνει και με την ταλαίπωρη Ελλάδα...

Παρασκευή βράδυ: σε εξέλιξη ένα απίστευτο θρίλερ, με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού  «Der Spiegel», για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και επιστροφή στη δραχμή,   και την ελληνική κυβέρνηση να κρύβεται.Οποία ντροπή...
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναχωρεί κρυφά για το Λουξεμβούργο όπου θα γίνει ο “μυστικός δείπνος” σε βάρος της Ελλάδας.΄Ομως χαλάει τη “σούπα¨ το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική συνάντηση υπ. Οικονομικών της Ευρώπης ,στο Λουξεμβούργο, με βασικό θέμα την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και  εξέταση εναλλακτικών σεναρίων, μεταξύ των οποίων, και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Η κυβέρνηση του Γιωργάκη...κοιμόταν και ύστερα από 5 ώρες αποφασίζει να βγάλει μία ...χλιαρή ανακοίνωση.Και επειδή δεν πείθει , για άλλη μία φορά τα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ βγαίνει κατηγορηματική “διάψευση” στην οποία επιβεβαιωνόταν για πρώτη φορά η σύσκεψη και η συμμετοχή του Ελληνα υπουργού.
Πληροφορίες από τιςΒρυξέλλες ανέφεραν,  ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν συμφωνία με 4 σκέλη στα οποία περιλαμβάνονται:
  • επιμήκυνση του συνολικού ελληνικού δανείου,
  • χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης στην Ελλάδα (μιλάμε  για άλλα 50 δισ Ε,που πρότεινε ο Τρισέ)
  • θεσμοθέτηση φόρου επί των συναλλαγών για τη στήριξη του μόνιμου μηχανισμού και
  • έκδοση ευρωομολόγων.
Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου