Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πιέσεις Ρεν και Γιουνκέρ για “πολιτική συναίνεση” της αντιπολίτευσης






Επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, άμεση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και συναίνεση της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ζήτησαν α ν ο ι χ τ ά και επιτακτικά - μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup- o Eπίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο Επίτροπος ΄Ολι Ρεν έκανε λόγο για «πολύ χρήσιμη συζήτηση» σχετικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων 110 δις. ευρώ προς την χώρα μας , ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ικανοποιημένος για τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις της Ελλάδας. «Αν η Ελλάδα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011, αν επιταχυνθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αν υπάρξει πολιτική συναίνεση, τα πράγματα μπορεί να μην είναι εύκολα, αλλά είναι εφικτά»,είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Εξάλλου, και οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση σε σχέση με την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης. «Είναι εθνικό και όχι κομματικό θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου