Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

΄Έκτακτο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό Παπούλια με... “Σαμαρά στα κάρβουνα”


΄Έκτακτη σύγκληση, αύριο το μεσημέρι , του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια τόσο για τα μεγάλα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας μετά και την εφαρμογή του Μνημονίου όσο και τις απίστευτες πιέσεις των οικονομικών λήσταρχων των λεγόμενων “αγορών” με τη. ..συγκατάνευση Ευρωπαίων εταίρων μας (π .χ. Γιούνκερ ) ,όσο και τις φαιδρότητες των εγχωρίων πολιτικών μας.
Και αφού ο κόμπος έφθασε στο χτένι,  κυρίως λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης του Γιωργάκη να δει πέρα από τη μύτη της , τώρα ασκούνται αφόρητες πιέσεις στον έτερο Καππαδόκη , τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά να σώσει το φίλο του Παπανδρέου .
Και ο Αντωνάκης καταλαβαίνει ,πως τυχόν προσφορά βοήθειας σ΄αυτήν την άσχημη στιγμή ,θα σημάνει τον πολιτικό του θάνατο. Γι αυτό και πριν από λίγο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια,είπε:
"Από την πλευρά μας, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν. Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα".Επίσης,επανέλαβε την βασική του θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
΄Όμως το σκηνικό έχει στηθεί με μαεστρία και με τη βοήθεια του Κ. Παπούλια .Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ρίξει την ευθύνη εξ ολοκλήρου στον Α. Σαμαρά για ό,τι ακολουθήσει ,όπως πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο. Σαμαράς στα κάρβουνα...
Και να σκεφθεί κανείς πως ο Σαμαράς θα αντικρίσει περίπου ίδιο σκηνικό με εκείνο, τότε που οι δεινόσαυροι πολιτικοί (σ.σ. τότε υπό τον Κ. Καραμανλή)για το Σκοπιανό, τον ...ξεφορτώθηκαν στο άψε-σβήσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου