Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Δάκρυα για την ελληνική οικονομία



Αν η ελληνική εθνική οικονομία ήταν μάτι,
θα δάκρυζε.
Αν η ελληνική εθνική οικονομία
θα μπορούσε να πει μόνο μία λέξη,
αυτή θα ήταν:
σ τ α μ α τ ή σ τ ε΄.
Πλησιάζει η μέρα,
η οποία θα κάνει τους επενδυτές
να βλέπουν εφιάλτες
τη νύχτα”.

Απόσπασμα από άρθρο του Δ/ντή της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας “Χάντελσμπλατ” Γκαμπόρ Στάινγκαρτ υπό τη μορφή ανοικτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Και συνεχίζει : “αυτή , ωστόσο, θα είναι Και η ημέρα , κατά την οποία γεννιέται και μια νέα αλήθεια: μη μειώνετε τις δαπάνες , αλλά ε π ε ν δ ύ σ τ ε: αυτό θα ήταν το νέο σύνθημα. Προκειμένου η ελληνική εθνική οικονομία να αναπτυχθεί και πάλι”.Κι αυτό γίνεται λίαν επίκαιρο  μία ημέρα  πριν  από την πιο κρισίμη  συνεδριαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις , αλλά και τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις (μεθαύριο) του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της κυρίας Αλέκα Παπαρήγα η οποία αρνήθηκε την πρόσκληση.
«Καλούμε όλους να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια της χώρας», δηλώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Έθνος της Κυριακής, και προσθέτει : «Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μας υποδεικνύει εκλογές».
«Δεν θα υπερψηφίσω δεύτερο μνημόνιο, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», δηλώνει -σήμερα στο Πρώτο Θέμα - ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου