Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ανν Ζουρούδη :η Ελλάδα είναι χώρα αιώνια


Από το : ΑΠΕ- ΜΠΕ
"Η Ελλάδα είναι χώρα αιώνια. Οι Έλληνες έχουν στα χέρια τους τη λύση στο σημερινό πρόβλημα», λέει- μεταξύ άλλων -  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγλίδα συγγραφέας, Ανν Ζουρούδη . Γεννήθηκε στην Αγγλία, αγάπησε όμως την Ελλάδα. Με πάθος. Όπως όλοι οι φιλέλληνες διανοούμενοι. Αγαπούν την αρχαία Ελλάδα, τη μυθολογία, τις ελληνικές ιστορίες, που λένε οι παππούδες στα χωριά. Κι από τα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο και τα «άγρια» γραφεία της Γουόλ Στριτ, βρέθηκε να ζει μία ήσυχη ζωή στα ελληνικά νησιά. Παντρεύτηκε Έλληνα, απέκτησαν ένα γιο και η δημιουργικότητά της βρήκε διέξοδο στη γραφή. Έως σήμερα τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και στη Βρετανία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής".

«Πάντρεψε» την παράδοση του κλασικού, βρετανικού αστυνομικού αφηγήματος, με αναφορές στην αρχαιοελληνική μυθολογία, σε μία σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων, που διαδραματίζονται στην ελληνική νησιωτική και ηπειρωτική επαρχία.Σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει πει:«Οδηγούσα μία μαύρη ΒMW, φορούσα ακριβά ρούχα, είχα πολλά λεφτά, αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη. Όταν ανακάλυψα τα ελληνικά νησιά κατάλαβα τι ήταν αυτό που χρειαζόμουν».

Ιδού και η απάντηση για το πως φαντάζεται ...την ε υ τ υ χ ί α :
«Το να είμαι δίπλα στη θάλασσα, στη σκιά ενός δέντρου, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, χωρίς να έχω να πάω πουθενά, χωρίς να χρειάζομαι ρολόι. Μακαριότητα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου