Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γκένσερ αναφανδόν υπέρ Ελλάδας



Ξεκάθαρες κουβέντες από πολιτικό με σθένος , ευθυκρισία, άποψη και ευρωπαϊκή αντίληψη.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ
υπογράμμισε :
Μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν «σαν ένα σώμα δίχως άκρα», Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία τελικά θα στηρίξει την Ελλάδα με τρόπο που θα συμφωνηθεί από κοινού ενώ σημείωσε πως οι λαοί της Eυρώπης «θα πρέπει να σέβονται ο ένας την αξιοπρέπεια του άλλου».
Ο κ. Γκένσερ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΟΚ, μίλησε για την αρχή της αλληλεγγύης μέσα στην ΕΕ τονίζοντας ότι αποτελεί αξίωμα της ευρωπαϊκής ιδέας πως οι «μεγάλοι θα πρέπει να αποδεχθούν ως ισότιμους τους μικρούς».
Κι αυτά λίγες ώρες αργότερα από τις ιταμές δηλώσεις του κολλητού φίλου του γέρου Καραμανλή , του Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν κατά της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Les Echos ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν είπε:«οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση».
 Είναι αυτός ο “φιλέλληνας” που τόσο πρόβαλαν επί δεκαετίες τα καθεστωτικά Μ.Μ.Επιβολής..Αλλά και πριν από ένα χρόνο- στις 30.04.10 στη Γενεύη- έλεγε: «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν όπως ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως»- επισημαίνοντας ότι «η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι ευθύνη της Eυρωζώνης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου