Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αυτή τη φορά ο ΄Ικαρος ξεγέλασε τον ήλιο....

Από : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.

Το πειραματικό ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse προσγειώθηκε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, τερματίζοντας την πρώτη του διεθνή πτήση 13 ωρών .
Απογειώθηκε από την Ελβετία και ολοκλήρωσε με επιτυχία άλλη μία δοκιμή προτού επιχειρήσει να κάνει το γύρο του κόσμου, με ενδιάμεσους σταθμούς.

Το αεροσκάφος του Ελβετού αεροπόρου και γιατρού Μπερτράν Πικάρ, με κυβερνήτη τον Αντρέ Μπόρσμπεργκ, είχε απογειωθεί στις 9:40 (ώρα Ελλάδας) από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Παγιέρν και προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα γύρω στις 22:40.

"Με την πτήση αυτή θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να υιοθετήσουν πιο φιλόδοξη ενεργειακή πολιτική", είχε δηλώσει πριν από την απογείωση ο Πικάρ. "Είναι τρελό η ανθρωπότητα να ξοδέψει ένα δισεκατομμύριο τόννους πετρελαίου κάθε ώρα", πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο του, με άνοιγμα φτερών 64 μέτρα,δηλαδή  όσο και οι "γίγαντες" των αιθέρων, όπως το Airbus A340, ζυγίζει μόλις 1,6 τόννο.

Το Solar Impulse έχει μπει ήδη στην ιστορία της αεροναυπηγικής, αφού κατάφερε να κάνει μια πτήση 24 ωρών χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλιακούς συλλέκτες του και τις μπαταρίες του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου