Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Εν ψυχρώ δολοφονία πατέρα στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ και η κομματική ρουτίνα

 
Αποτροπιασμός άλλα και έντονη ανησυχία από την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας 44χρονου πατέρα 4 παιδιών,στις 5.30 το πρωί, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή ΔΙΠΛΑ στην Ομόνοια ,στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του σε μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του .
Τρεις “άγνωστοι” μαχαίρωσαν τον Μανόλη Κοντάρη για να του αποσπάσουν – κατά την αστυνομία- την κάμερα που κρατούσε για να”αποθανατίσει” σε λίγες ώρες  τη γέννηση της κόρης του. Η κόρη του ήρθε  στον κόσμο ,  αλλά  δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της ,κι  αυτή η έρμη μάννα ΤΙ να  της πεί...
 Μεγάλο δράμα...
Αυτό είναι το μεγάλο θέμα ημέρας  στην  Αθήνα, την  πρωτεύουσα,όπου - σε πολλές   περιοχές ειδικά  του κέντρου της - κυριαρχούν μονάχα ο ΦΟΒΟΣ , η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, το ΕΓΚΛΗΜΑ,η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ενώ φαίνεται  στην πληρότητά της η ΓΥΜΝΙΑ  της  Πολιτείας  να προστατεύσει   τους πολίτες  της.
Αυτό  είναι κατάντημα κι  ας λέει ο Γιωεργάκης  ό,τι  γουστάρει  για ...προστασία  των πολιτών.
Κι ενώ  η τρομακτική είδηση της  εν  ψυχρώ  δολοφονίας  ενός  Α Θ Ω Ο Υ  ΠΟΛΊΤΗ κυριαρχιούσε  στα ερτζιανά , κυβέρνηση  και κόμματα  ΔΕΝ ξύπνησαν ούτε  αυτή τη  φορά , κι  ακολούθησαν  την πεπατημένη- σταθερή  αντίδραση με  μία ..ανακοινωση του μπλα -μπλα-μπλα  ύστερα από ΩΡΕΣ.
 Το ίδιο άθλια  είναι και η ...ρουτινιάρικη αντίδραση του αρμοδίου υπουργείου , αυτό που για πλάκα λέγεται “υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.
Τι τους νοιάζει. Δεν σκοτώθηκε κάποιος από τη συντεχνία τους ...
Για να φανεί το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ τους , παραθέτουμε στη συνέχεια τις δηλώσεις τους που έκαναν ύστερα από πολλές ώρες ,για να καταλάβετε πως ...αντέδρασαν.
Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης παρατίθενται οι ανακοινώσεις τους όπως χρονολογικά
δημοσιεύθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
1η , στις 09.38 (περίπου 4 ώρες μετά τη δολοφονία)
Αθήνα, Ελλάδα 10/05/2011 09:38 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Για μία κάμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι 44χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν”.

2η , στις.... 14.13 ( από τη ΝΔ)


14:13 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 44χρονου που δολοφονήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν, καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού. "Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας. " Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός", μπλα-μπλα-μπλα...

3η , στις 15.18 (Κυβέρνηση)4η , στις 15.22 (ΛΑΟΣ)
Αθήνα, Ελλάδα 10/05/2011 15:18 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
"Ανατριχιαστικό συμβάν" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί. Επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες, για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε "άδικο και μονομερές" να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. "Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό"..”
μπλα μπλα μπλα ...
"Αθήνα, Ελλάδα 10/05/2011 15:22 (ΛΑΟΣ)
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
Σολιάζοντας την τραγική είδηση της δολοφονίας του άτυχου 44χρονου στη περιοχή Πλ. Βικτώριας, ο οποίος πήγαινε στο μαιευτήριο την γυναίκα του για να γεννήσει, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη δήλωσε:
«Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται.
Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται...” κ.λ.π .κ. λ.π.

5η , στις 15.58 ( ΔΗ.ΣΥ.)

15.58 (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ)
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη από κακοποιά στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας, εξοργίζει την κοινωνία.
Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται.
Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη.
Η κυβέρνηση αντί να κομπάζει προκλητικά για συλλήψεις, πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες...” κλπ, κλπ, κλπ.
6η , στις 16.36 (ο υπουργός μη προστασίας...)
Αθήνα, Ελλάδα 10/05/2011 16:36 (ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)
Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή{...}:
Ενώνω τη φωνή μου με τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης ...” κλπ, κλπ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου