Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΝΑΙ στα Ελληνικά ,ΟΧΙ στα ''GREEKLISH''


Οι συντελεστές του “ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ” , με επικεφαλής τον Αντώνη Κανάκη, ανέλαβαν μια σούπερ σπουδαία  ενημερωτική εκστρατεία υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας και κατά των λεγόμενων "greeklish".
Πρόκειται στην ουσία για σπουδαία πρωτοβουλία στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του υπουργείου Α-Παιδείας.Είχαν έμπνευση, κουράγιο και κυρίως  αρ...ια να βγουν ανοιχτά μπροστά και να πάρουν ξεκάθαρη  για ένα τεράστιο  θέμα , κινδυνεύοντας να χαρακτηρισθούν ...εθνικιστές.
Δεν το υπολόγισαν  και προχώρησαν , συναντώντας αμέσως  έναν τοίχο ...αδιαφορίας  από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε , τα οποία ούτε είδαν ούτε άκουσαν...
Το μήνυμα της πρωτοβουλίας είναι πως η ελληνική γλώσσα κινδυνεύει από τα λεγόμενα "greeklish", γραφή που κυρίως προτιμά η νέα γενιά πολιτών της Ελλάδας σε chat, sms, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Δηλαδή χρησιμοποιούν τον ελληνικό προφορικό λόγο με αγγλική γραφή.
«' Ενα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή είναι η γλώσσα μας! Σχεδόν μία ολόκληρη γενιά καθημερινά πληκτρολογεί ασταμάτητα greeklish. Εχει σχεδόν ξεχάσει πώς να γράφει ελληνικά και σε λίγο θα ακολουθήσει και άλλη και άλλη και άλλη… Εκτός αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίον της ελληνικής γλώσσας!
»Μπορεί να φαίνεται ως μια ασήμαντη ίσως συνήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου η συνήθεια αυτή μπορεί να καταργήσει τον ελληνικό γραπτό λόγο και όχι μόνο! Μπορούμε να ξεσυνηθίσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι -και ειδικά οι μικρότεροι- και να ανατρέψουμε μια για πάντα την καταστροφική για τη γλώσσα μας συνήθεια των greeklish. Και μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα, φτάνει να το κάνουμε όλοι μαζί» επισημαίνουν  ο Κανάκης και η παρέα του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου