Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΟΚ σε ΗΠΑ και Γαλλία από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν




                                                                                          την π.......με

Από : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ-Ρόιτερ

Η απαγγελία κατηγοριών το πρωί για σεξουαλική επίθεση , απόπειρα βιασμού και ομηρίας στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στη Νέα Υόρκη, είναι "μια συγκλονιστική είδηση", δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ,ότι "οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν".

"Είναι ένα σοκ. Όλα πρέπει να ερευνηθούν", δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Europe 1".Κατά την Ρουαγιάλ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
"Θα ήταν απρέπεια -είπε - να το κάνουμε σήριαλ...Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική" και ζήτησε να "μη γίνει επίθεση σ΄ έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".
Από την άλλη πολιτική όχθη, η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ,ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με τη Λε Πεν, "η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄ αυτό".

             ΟΧΙ ...., Δεν είναι αυτή η νεαρή καμαριέρα ,που ήθελε ο Ντομινίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου