Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Νίκος Χατζηνικολάου: η κυβέρνηση στο παρά πέντε της χρεωκοπίας ...

Σε λίγες ώρες η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την χορήγηση της 5ης δόσης .Απαιτούν ...συναίνεση των ελληνικών κομμάτων , παρεμβαίνοντας ωμά -για άλλη μία φορά – στα ελληνικά θέματα , καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου παραπαίει και “δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει”.
Ο Κ. Παπούλιας - εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενος , μην το ξεχνάμε- χθες ήρθε δεύτερος, ενώ έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΟΣ στην πρόσκληση των αρχηγών των κομμάτων στη σημερινή σύσκεψη. Γι΄ αυτό και ήταν σωστή η άμεση αντίδραση Τσίπρα... Μεγάλο θεσμικό φάουλ, που δεν τιμά τα στερνά του Κάρολου. Και δεν είναι το μόνο.
Και λίγο πριν από την κρισιμότατη σύσκεψη , στην οποία θα σερβιριστεί “Σαμαράς στα κάρβουνα” , τα “παπαγαλάκια” των ΜΜΕ ..φώναζαν σύμφωνα με τις οδηγίες των προστατών τους.
Μου έκανε εντύπωση η πριν από λίγο ξεκάθαρη τοποθέτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ρ/Σ Real Fm , ο οποίος , μεταξύ άλλων σταράτα είπε :
  • "μια κυβέρνηση δεν μοιράζεται την (λαϊκή) εξουσία της",
  • "μια κυβέρνηση δεν στήνει σκηνικό φόβου για να εκβιάσει συναίνεση", "για να πετύχει συμφωνία",
  • "η ίδια ομολογεί ,ότι βρίσκεται στο παρά πέντε της χρεωκοπίας".
΄Εκανε και άλλη μία σωστή διαπίστωση , με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις των “Αγανακτισμένων” στην πλατεία Συντάγματος και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Χαρακτήρισε  ως τη
  • σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών , ότι οι πολίτες οργανώνονται , διαμαρτύρονται , παίρνουν την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στα χέρια τους”.
 Τα  είπε  ΑΛΗΘΙΝΑ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου