Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Χάκερς “χτύπησαν” τη μεγαλύτερη βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ

Τώρα έγινε γνωστό , ύστερα από μία εβδομάδα απόκρυψης τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και την εταιρία Lockheed Martin Corp ,η οποία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και άλλα “σημαντικά” οπλικά συστήματα, που χφρησιμοποιήθηκαν τελευταία στους επιθετικούς πολέμους  κατά της Γιουγκοσλαβίας, του  Ιράκ και του Αφγανιστάν ,αλλά προσφάτως  και κατά της Λιβύης.
Χάκερς έπληξαν το προπερασμένο Σάββατο το δίκτυο της Lockheed Martin Corp,της μεγαλύτερης εταιρίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μεγαλύτερης προμηθεύτριας του Πενταγώνου, η οποία  είναι γνωστή στη χώρα  μας και από  "λαδώματα" ΄Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών ,άλλο αν κανένας  δεν τιμωρήθηκε  στη  χώρα  της  φαιδράς πορτοκαλέας..
Οι χάκερς μπήκαν στα κεγόμενα ασφαλή συστήματα που είναι σχεδιασμένα να.... εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp , η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής.
Δεν είναι σαφές μέχρι ποά  δεδομένα εκλάπησαν ούτε και θα το μάθουμε...
Σε ανακοίνωσή της η Λόκχιντ Μάρτιν ισχυρίσθηκε , ότι ...εντόπισε και απέκρουσε «μια σημαντική και πεισματική επίθεση» στο δίκτυό της πριν από μία εβδομάδα.
Με την ευκαιρία , αξίξει μνείας η αναφορά της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ”( 29-05-11) σύμφωνα με την οποία η Λόκχιντ αυτό το μήνα έδειξε...ενδιαφέρον για “συµµετοχή σε ενδεχόµενη ιδιωτικοποίηση ή αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήµατος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιοµηχανίας (ΕΑΒ)”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου