Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση

                                                                                         Από την αποψινή συγκέντρωση στα Προπύλαια
 Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν απόψε στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ανοιχτή συγκέντρωση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρου Πελεγρίνη, στην οποία συμμετείχε και η κίνηση «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το «παρών» για έβδομη ημέρα και στο Σύνταγμα.
«Η χώρα μας, αν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή "πως σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον ελευθερώσουν" ,βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας», τόνισε ο κ. Πελεγρίνης στην αρχή της ομιλίας του.
Ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί, να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι αυτό που το παρουσιάζουν».
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», τραγούδησε ο Μίκης Θεοδωράκης (φωτο)  μαζί με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια.
"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συναίνεση η οποία ουσιαστικά σημαίνει υποταγή στην Τρόικα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου