Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνέλαβαν τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού και ομηρία καμαριέρας


Από : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς-Γαλλ.Πρακτ.-Γερμ.Πρακτ.
Ποινική δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία» αναμένεται να ασκηθεί σε μία ώρα κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν..
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος-Καν. ανακρίνεται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης μετά την καταγγελία για επίθεση ,απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης και. ..ομηρία μιας καμαριέρας
του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Ο 62χρονος Στρος-Καν, ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές οικονομικών κρίσεων σε διεθνές επίπεδο,και γνωστός στους ΄Ελληνες από το περιβόητο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου , συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK αφού είχε επιβιβαστεί σε μια πτήση της Air France για το Παρίσι.
Η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που όπως κατήγγειλε, σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.
«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», είπε ο Μπράουν. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.
«Μάθαμε ότι βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο της Air France. Κράτησαν την πτήση, τον κατέβασαν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση», είπε νωρίτερα  ο Μπράουν.

Μίνι βιογραφικό του , από τη Βικιπαίδεια
"Ο  Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι σύγχρονος Γάλλοεβραίος δικηγόρος, πολιτικός, μέλος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, οικονομολόγος, πρώην υπουργός οικονομίας της Γαλλίας και από τις 1 Νοεμβρίου του 2007 διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντικαθιστώντας τον μέχρι τότε Ροντρίγκο Ράτο.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1949 από γονείς Γαλλοεβραίους με καταγωγή από την Τυνησία, σ΄ ένα από τα ακριβότερα προάστια του Παρισιού, το Νεϊγύ συρ Σεν. Τα πρώτα παιδικά του χρόνια πέρασε στο Μαρόκο και το 1960 εγκαταστάθηκε στο Μονακό. Αργότερα μετέβη στη Γαλλία όπου και σπούδασε σε μία από τις σημαντικότερες εμπορικές σχολές - κολέγια επιχειρήσεων -. το HEC Paris, - γενόμενος τότε και μέλος της ένωσης κομμουνιστών φοιτητών- και το 1972 ολοκλήρωσε σπουδές πολιτικών επιστημών, λαμβάνοντας πτυχίο στο δημόσιο δίκαιο και διδακτορικό οικονομικών από το πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Ακολούθως δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια και σχολές μακροοικονομική και μικροοικονομική Ασχολήθηκε με την πολιτική για πρώτη φορά επί πρωθυπουργίας του Λιονέλ Ζοσπέν με τον οποίο και διατηρούσε μακρά φιλία, όταν ανέλαβε τότε για λογαριασμό του σοσιαλιστικού κόμματος και δημιούργησε τη σχολή «Σοσιαλισμός και Ιουδαϊσμός» όπου και ανέλαβε μέλος της επιτροπής σχεδιασμού.

Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 1986 και επανεξελέγη το 1988 όπου και ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της γαλλικής Βουλής. Τρία χρόνια μετά, το 1991, ανέλαβε υφυπουργός βιομηχανίας και εξωτερικού εμπορίου, θέση που διατήρησε μέχρι τις εκλογές του 1993, όπου το κόμμα του υπέστη ήττα. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ιδιωτικά ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου επιχειρήσεων. Στο στάδιο αυτό γνωρίσθηκε με κάποιους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες οι οποίοι και τον προωθούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στις Βρυξέλλες επί θεμάτων παγκοσμιοποίησης.
Τον Ιούνιο του 1995 εξελέγη δήμαρχος της πόλης Σαρσέιγ και παντρεύτηκε την τηλεπαρουσιάστρια του γαλλικού καναλιού TF-1 Ανν Σινκλέρ (Anne Sinclair). Στις εκλογές του 1997 όταν το κόμμα κερδίζει τις εκλογές ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραιτήθηκε από δήμαρχος και ανέλαβε υπουργός οικονομικών στη κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν, θέση όμως που διατήρησε για ένα χρόνο μέχρι το 1998.

Στη μικρή αυτή διάρκεια της υπουργίας και αντίθετα από τις πολιτικές θέσεις και εξαγγελίες του κόμματός του ξεκίνησε ένα ευρύτατο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης ακόμα και της κρατικής επιχείρησης επικοινωνιών της γνωστής Φρανς Τελεκόμ. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές αυτό επέφερε μία σχετική αύξηση του ΑΕΠ, μειώνοντας παράλληλα την ανεργία και το δημόσιο χρέος χαρίζοντάς του αναγνώριση ως ηγέτη των μεταρρυθμίσεων.
Παρά ταύτα το 1999 εμπλέκεται σε δύο οικονομικά σκάνδαλα που τον αναγκάζουν σε παραίτηση και για τα οποία τελικά θα αθωωθεί τον Νοέμβριο του 2001. Από το 2002 μέχρι το 2007 παρέμεινε στην αντιπολίτευση.
Λίγο αργότερα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές ξεκίνησε ένα πολιτικό μέτωπο κατά του Νικολά Σαρκοζί μέχρι που παραιτήθηκε από το κόμμα του κατηγορώντας το προεδρείο του. Παρά τη στάση του όμως αυτή ο Σαρκοζί υποστήριξε ιδιαίτερα τον Ντομινίκ Στρος-Καν στην υποψηφιότητά του ως διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ. Έτσι ,στις 28 Σεπτεμβρίου του 2007 τα μέλη του ΔΝΤ εξέλεξαν τον Ντομινίκ Στρος-Καν ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του στις 1 Νοεμβρίου του 2007, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου