Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σεξ και εξουσία= Ντομινίκ Στρος Καν







Οισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ,που κανόνιζε  για τη  ζωή και το θάνατο εκατομμυρίων  πολιτών, έχει παράλληλα "πλούσιο" ερωτικό παρελθόν .
 Δεν  έφηνε  θυληκή γάτα, χρησιμοποιώντας και την  τεράστια  δύναμη του νταβατζή  της οικονομίας  ολόκληρων  χωρών.
Η προσωπική του ζωή έχει αρκετές φορές πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες .Οι εξωσυζυγικές του σχέσεις  έγιναν  λαϊκό ανάγνωσμα της  παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Ο σύγχρονος Καζανόβα της Γαλλίας, παντρεμένος από το 1991 με τη δημοσιογράφο με την Αν Σινκλέρ, έχει αναγκαστεί ακόμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από ...τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του για τα ερωτικά του παραστρατήματα.
Η Τριστάν Μπανόν, νεαρή δημοσιογράφος και συγγραφέας, πήγε στο γραφείο του επικεφαλής του ΔΝΤ προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό στο οποίο εργαζόταν το 2002.
"Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο και συνέχισε... Καταλήξαμε να παλεύουμε... Τον κλώτσησα... Προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου. Όταν έφυγα μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας "σας τρομάζω;"", ανέφερε η δημοσιογράφος, που επέλεξε να μην κινηθεί δικαστικά.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2008, ήρθε στο φως η εξωσυζυγική σχέση του με την οικονομολόγο του ΔΝΤ από την Ουγγαρία Πιρόσκα Νάγκι, την οποία ο Ντομινίκ Στρος Καν προσέγγισε μέσω ερωτικών sms και email και τελικά την "έριξε" στο περιθώριο ενός φόρουμ στο Νταβός.
Ο σύζυγος της Πιρόσκα Νάγκι, επικεφαλής της τράπεζας της Αργεντινής, ανακάλυψε τα "καυτά emails" και το one night stand του "Mr ΔΝΤ" έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Κατηγορήθηκε για άλλη μία υπόθεση εύνοιας, για την  26χρονη Εμιλί Μπιλιέ, που εργαζόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, και ξαφνικά (΄.) βρέθηκε ...ασκούμενη στο ΔΝΤ ,μετά από παρέμβασή του.
Προτελευταίο  πλήγμα για τον Ντομινίκ Στρος Καν ήταν το βιβλίο "Τα μυστικά ενός προεδροποιήσιμου" ,που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2010, και υπέγραφε ανώνυμος συγγραφέας με το ψευδώνυμο "Κασσάνδρα".
"Όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο... η ιεροτελεστία είναι πάντα η ίδια. Επιθεωρεί τον χώρο για να βρει τις ελκυστικές γυναίκες και αφού έχει εντοπίσει το θήραμα, το βομβαρδίζει με γραπτά μηνύματα που συνήθως ξεκινούν με τη φράση 'σε θέλω'", έγραφε η "Κασσάνδρα".
Σε κάποιο σημείο του βιβλίου σημείωνε ότι υπάρχουν φωτογραφίες του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, να εξέρχεται από μία λέσχη ανταλλαγής συζύγων.
Δεν πρέπει να  ξεχνάμε ,ότι "παραδοσιακά(΄.)" οι Γάλλοι πρόεδροι συνηθίζουν να "διανθίζουν" τις θητείες τους με κάθε λογής ερωτικά σκάνδαλα.
  • Ο Φρανσουά Μιτεράν : είχε εξώγαμη κόρη,
  • ο Νικολά Σαρκοζί : χώρισε τη γυναίκα του για να παντρευτεί την πολυγαμική Κάρλα Μπρούνι
  •  ο Ζακ Σιράκ :έδειχνε ανοιχτά τον «προσήκοντα σεβασμό» στο ωραίο φύλο.


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου