Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σε εξέλιξη το συμβούλιο αρχηγών για το προσφυγικό υπό τον Παυλόπουλο , με έντονη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών


Σε εξέλιξη βρίσκεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, που ήδη  συμπλήρωσε ...3,5 ώρες !

Η πρώτη κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη
Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη σημειώθηκε με αφορμή την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για τη δημιουργία κλειστών χώρων φύλαξης μεταναστών. Ωστόσο, αρνητική ήταν απάντηση από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακολουθούμε τη Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Να κλείσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία».

Λεβέντης: Δεν υπογράφω κοινό ανακοινωθέν
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να μπουν στην ατζέντα και άλλα θέματα εκτός του προσφυγικού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το αίτημα του κ. Λεβέντη σε ψηφοφορία, αλλά καταψηφίστηκε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογράψει κοινό ανακοινωθέν. «Αν δεν γίνει σήμερα οικουμενική δεν προχωράει καμία συζήτηση για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικα.

Γεννηματά σε Λεβέντη: Δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε τη συζήτηση
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απάντησε στον κ.Λεβέντη υποστηρίζοντας «και εγώ θέλω κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε τη συζήτηση».

Θεοδωράκης: Να διορισθεί ένας υπερυπουργός με διακομματική αποδοχή
Ο Στάυρος Θεοδωράκης, όπως ήταν αναμενόμενο, πρότεινε να διορισθεί ένας υπερυπουργός με διακομματική αποδοχή και ευρύτατες αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό.

Στις 14:00 διεκόπη η συνεδρίαση, για να κάνουν οι αρχηγοί ένα μικρό διάλειμμα. Στο πρώτο μέρος τον λόγο είχε πάρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε στους υπόλοιπους αρχηγούς τα στοιχεία και την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις. Στις 14:20 ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση του συμβουλίου.

Στην ώρα τους οι πολιτικοί αρχηγοί
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε στις 12:00. Στο ίδιο τραπέζι, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, βρίσκονται οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης και Πάνος Καμμένος. O πρωθυπουργός παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς έναν φάκελο με όλες τις πληροφορίες για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, όπως των αριθμό μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης.

Στις 11:55 έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτος έφτασε ο κ. Λεβέντης, ακολούθησαν ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Μητσοτάκης. Οι δύο τελευταίοι είχαν και έναν σύντομο διάλογο.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου