Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κ. Μητσοτάκης: «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας»



Με σλόγκαν «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος, τονίζοντας πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:
  • ♦ στη διαφάνεια, η οποία, όπως είπε είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης,
  • ♦ στον σεβασμό στον φορολογούμενο καθώς -όπως τόνισε- το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου
  • ♦ και στην ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

«Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα χρέη της Ν.Δ.Όπως είπε, το κόμμα έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκατ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες, με τις ετήσιες δαπάνες του να φτάνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκατ. ευρώ.

«Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκατ. ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η Ν.Δ. πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τόνισε.

Στόχος του είναι οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε τρία χρόνια από τα 8,2 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ., να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%.

«Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να μπορούμε να λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια», είπε τονίζοντας πως η Ν.Δ. μετακομίζει από ένα ακριβό κτίριο που πλήρωνε 95.000 ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9.500, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία.
Ιδιωτική χρηματοδότηση

«Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότηση θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση», τόνισε επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες.

«Η Ν.Δ. ανήκει στα μέλη της. Θέλουμε χορηγίες αλλά θέλουμε και να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου τα μέλη θα μπορούν να συνεισφέρουν στο κόμμα μικρά ποσά», είπε και παρουσίασε τη νέα πλατφόρμαwww.nd.gr/donate όπου θα μπορούν τα μέλη να στηρίζουν οικονομικά τη Ν.Δ. με απόλυτη «διαφάνεια.

«Αν υπολογίσουμε ότι 1 στους 4 από τα εγγεγραμμένα μέλη στηρίξουν τη Ν.Δ., μόνο και μόνο από αυτή τη δράση θα έχουμε 2 εκατ. ευρώ» είπε ενώ επεσήμανε ότι από την 31η Μαρτίου θα δημοσιεύεται η διαύγεια της Ν.Δ. με όλες τις δαπάνες του κόμματος ανά τρίμηνο.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου